Запрошуємо Вас до подання статистичної та фінансової звітності в електронному вигляді. ***** З 2013 року у статистичну діяльність впроваджено нову редакцію національного класифікатору України  ДК 009:2010 "Класифікація видів економічної діяльності" (перекодування на КВЕД-2010 обов'язкове для всіх суб'єктів господарювання, детально див. розділ "До уваги респондентів") ***** У рубриці "До уваги респондентів"розміщено посилання на арифметичний та логічний контроль по формах ДДС які можуть надаватись в електронному вигляді.
05.02.2013р. в актовому залі Головного управління статистики о 1000 відбудеться інструктивна нарада з питання «Порядок складання статспостереження по ф.№50-сг  «Основні економічні показники роботи с/г підприємства»
Споживання продуктів харчування населенням Вінницької області за 2016 рік Друк
Прес-випуски 2017

Головне управління статистики у Вінницькій області повідомляє.

Обсяг споживання продуктів харчування населенням є одними з найважливіших показників рівня життя, який являється своєрідним проявом ефективності сільськогосподарської діяльності та її результативності щодо виробництва життєвих благ.

Найбільше населенням Вінниччини в розрахунку на 1 особу за 2016 рік спожито молока та молокопродуктів 205 кг, картоплі – 184 кг, овочів та баштанних продовольчих культур –   176 кг, хлібних продуктів – 111 кг, плодів, ягід та винограду – 55 кг, м’яса та м’ясних продуктів – 53 кг, цукру – 36 кг, олії, риби і рибних продуктів – 12 кг та яєць – 285 шт.

За ряд років спостерігається тенденція до збільшення споживання продуктів харчування області. Зокрема, зросли проти 2015р. рівні споживання (в розрахунку на 1 особу): риби та рибних продуктів, овочів та баштанних продовольчих культур, м’яса та м’ясних продуктів, картоплі, плодів, ягід та винограду на 9–1%.

Рівень споживання багатьох продуктів харчування в області перевищує  показник, який склався в цілому по Україні. Так, по споживанню на одну особу картоплі Вінницька область у 2016р. посіла 3 місце серед регіонів України, рибних продуктів та цукру – 4, м’яса та м’ясопродуктів , хлібних продуктів та олії – 5, яєць, плодів, ягід та винограду – 6,  овочів та баштанних – 7, молока та молокопродуктів – 16 місце.

Позитивним також, являється досить високий ступінь калорійності середньодобового раціону населення Вінниччини. Зокрема, серед регіонів України по рівню добової калорійності Вінниччина у 2016 році зайняла 2 місце і переважає середньоукраїнський показник на 8,5%.

 

Перший заступник начальника                                                                       С.В. Рибалко

Довідка за телефоном: (0432) 52 57 61

 

При використанні статистичної інформації посилання на Головне управління статистики обов'язкове
©
 Головне управління статистики у Вінницькій області
Розробник сайту: управління інформаційних технологій Головного управління статистики у Вінницькій області